Visie

Visie

Krachtige architectuur

Bij elk project gaan wij opzoek naar datgene wat het meest belangrijk is, zoals een specifiek uitzicht. Hiervoor ontwerpen we een krachtig gebaar wat de aandacht vraagt. Zo krijg je een uniek en verassend ontwerp. 

Onze keuze voor hoogwaardige materialen versterkt dit krachtige ontwerp. U kunt rekenen op een hoge kwaliteit met een hoog afwerkingsniveau. Daarnaast kiezen wij graag voor grote raampartijen, omdat zij zorgen voor veel lichtinval en een fantastisch uitzicht. Ten slotte ontwerpen we ook de buitenruimten zorgvuldig, zodat zij bijdragen aan de krachtige totaalbeleving.

Huibers van Weelden Architecten - Tabaksschuur - Elst aanzicht

In harmonie met de context

De beleving van het landschap staat voor ons centraal. De natuurlijke ondergrond vormt het vertrekpunt van elk project. Van belang daarbij is dat een gebouw geworteld is, dat het klopt, dat het waarachtig is. Als dat niet het geval is voelt het vaak ontheemd. Iets wat je overal neer kunt zetten voelt niet goed.

Elke ontwikkeling voegt zich daarom naadloos in het landschap. Met veel aandacht, zijn alle elementen op elkaar afgestemd. Zo ontstaat een harmonieus geheel. 

Voor uw unieke ervaring

Wij besteden veel aandacht aan de ervaring van ruimtes. Zo zien wij het binnentreden als een eerste ontmoeting. In monumentale woonhuizen, bijvoorbeeld, is de hal een belangrijk element, die vaak een theatrale beleving geeft. Aan dit gevoel hebben wij bij Villa Bos (zie afbeelding) op een eigentijdse manier invulling gegeven m.b.v. een riant daklicht van 5 bij 1,6 meter in een mooie hoge ruimte. Dit, in combinatie met de afwerking in luxe materialen, zorgt voor een krachtige binnenkomst. Een bijzondere ervaring die past bij een uniek gebouw.

De woonkamer van dezelfde woning bevat een kaderloos raam van 14 bij 2,6 meter. Dit raam hebben we zo ontworpen, dat het zo min mogelijk van het prachtige uitzicht afleidt. Hierdoor heb je bijna het idee dat je buiten in de natuur staat. 

In dienst van de samenleving

Wij vinden het erg belangrijk om ons als ontwerper te verbinden aan social maatschappelijke thema’s. Zo initiëren we regelmatig nieuwe ontwikkelingen voor de samenleving en werken we hier mooie plannen voor uit. Dat doen we omdat we als geen ander beseffen dat gebruik van ruimte betrekking heeft op mensen en specifiek hun welzijn. We werken onze ideeën graag uit  in een co-creatie met een buurtbelanggroep (zie: project Turfweide); een zorgoudergroep met clientbewoners (zie: Hofje Gouverneurslaan en Hofje Zandstraat) of een mix van sport-, cultuur- en welzijnsgroepen (zie: Kulturhus Scherpenzeel). Zo is ook het verplaatsbare Stadsstrand ontstaan waarin een braakliggend terrein in een winkelcentrumgebied tijdelijk werd omgetoverd in een openbaar picknick/ speel -en festivalterrein. Integraal ontwerpen met de ‘verhalen’ vanuit de samenleving. Een stad als een grote leef, speel en werkplek.